sábado, 23 de febrero de 2013

PRIMER EXERCICI: EL PLA D'UN MINUT


"On my mind", per Ludmila Kuroi

Queda oficialment inaugurat el blog de l'assignatura amb el primer vídeo que m'ha arribat, que és una realització de la vostra companya Ludmila Kuroi.

La feina de Kuroi m'ha recordat els films "performatius" que han creat artistes com la Marina Abramovic o la Yoko Ono de l'època del moviment artístic col.lectiu Fluxus, de qui ja vam veure a classe la pel.lícula amb el misto a càmera lenta. 
Alguns d'ells se'ls ha descrit com a "body art", terme que inclou moltes pràctiques diverses.
Per exemple, "Fly" de Yoko Ono vindria a ser una versió minimalista, tàctil i conceptual de "La bella y la bestia"; a la mateixa escala que el curt "Seguint l'aigua" del Jofre és la versió museística de "Lo imposible".


"Fly", per Yoko Ono

La Marina Abramovic segurament sigui l'artista plàstica més cèlebre de l'actualitat, i si us interessa, trobareu a internet moltes de les seves pel.lícules amb facilitat. Aquí us n'adjunto una que fa alguns ecos amb la peça de Ludmila Kuroi:"The star" (part 3), per Marina Abramovic

1 comentario:

  1. Bon dia,

    Aprofitant la menció de l'Isaki a Marina Abramovic junt a la última proposta que ens va llençar a classe fent referència al diàleg, m'agradaria compartir el següent vídeo amb vosaltres. En els comentaris del vídeo trobareu la història, que gràcies a la gran força audiovisual fa que no calgui ni llegir-la.

    La performance consistia en compartir un minut de silenci amb cada un que s’assentes davant d’ella:

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XNcWRbh8wQA

    ResponderEliminar