sábado, 23 de febrero de 2013

PLA D'UN MINUT (3)

"Refranyer visual: amb el temps i una canya" de Marc Surià

"El retrat d'en Joan", per Alba LópezPla fix d'un minut,  per Dounia El Kadaoui"Agost, feixuc i mandrós", per  Meritxell Riera


"Alegria", per Yasmina Palomino


"Avui ens vestirem de res", per Albert Caño
(Nota: l'Albert l'està passant a B/N, que és com l'ha concebut) 


"El pas del temps", per Beatriz Vivas

"Petits detalls que marquen la diferència",d'Anna Molas

"Obediència", de Bibiana Motos

"Curt 1 minut", d'Héctor Cabrera
"Pla engany", de Rubén Herranz
("La meva idea era mostrar com mitjançant la càmera i altres objectes es pot enganyar al públic")

Patrick Rodíguez


"La vida en rosa", per Lola Pérez"Dear TV", per Mónica Jiménez


"Incertesa", per Romina Martí


Per Perico García Sánchez
"Just dance", per Sara Carrés


"Yonki", per Ferran Ballesta

Ferran Ballesta ens explica: "M'he desviat una mica de l'exercici original de fer un sol pla. El podia haver fet igualment, mantenint el pla general que tinc al principi i fer tota l'acció des d'aquell pla, i no cambiant de tir de càmera, però crec que hagués sigut desaprofitar l'escena. Vull fer un efecte, una metàfora sobre la droga i el que sent un ionki en estat de monu".
El Ferran també ens envia una altra feina seva, realitzada amb anterioritat i amb un altre estil molt diferent al de l'exercici anterior:

"Ya nadie me llevará al sur", Ferran Ballesta"El temps passa molt ràpidament", per Alba Orra Bassas


Per Marina Duocastella


"Wonderful world", per Anna Altadill
Anna Altadill: "Amb aquest curt volia transmetre la bellesa de les petites coses".

- Per Megan Brosel


- "Vista, seguint l'aigua", per Jofre Oliveras

 - "Ose y Uang", de Daniel Torrente

- Per Óscar Domínguez

- "El cicle de la vida", per Laura Cortada
"El meu vídeo vol representar el cicle de la vida (el curs de la vida), i es representa a partir d'un riu d'alta muntanya que fa el seu curs. Simbolitzant com aquest no para de seguir i seguir (està en constant canvi) i que mai és igual, és a dir, que si d'aquí 50 tornes a aquell punt, el riu hi serà, serà el mateix riu, però l'aigua que durà no serà la mateixa".


- "Desmemòria", d'Adrià Biosca

L'ou, d'Eduard Serra

"La tornada", per Fanny Lopez Gil


- En aquest enllaç trobareu "Solitud", del Marc Oliveras.
" Descripció: El vídeo mostra una senyora gran, la meva mare (la qual no és conscient que l'estic gravant), mentre mira un vídeo casolà dels que fa ella amb el Windows Movie Maker sobre els seus nets amb música de sardanes de fons (que com que prové del seu ordinador quasi no se sent). Aquest Pla d'un minut intenta ser un reflex de l'ús de les noves tecnologies per part de la gent gran, tot i que en aquest cas concret sovint això és una font de conflictes, ja que el meu pare diu que es passa massa estona davant de l'ordinador i preferiria que ella s'estés al seu costat mirant la tele. En canvi, la meva mare gaudeix més navegant per internet, fent àlbums de fotos de Hoffmann, mirant vídeos penjats a la xarxa... que empassant-se la programació de la televisió, tot i que sempre ho fa sola i de manera autodidacta ha après a utilitzar els diferents programes i gestionar el seu correu electrònic. He intentat copsar la seva solitud, l'atmosfera entranyable del despatx en el que es distreu en el seu temps lliure, la concentració absoluta en el que està fent... tot un conjunt d'emocions ambivalents que es mouen entre la tendresa, la compassió, i la meva empatia cap a ella, sense mostrar el seu rostre en cap moment aprofitant que no sabia que estava darrera seu gravant-la."

- En aquest enllaç trobareu "21st century digital boy" de Joan Gil
"Amb el vídeo el que vull representar es l'absorbiment que provoquen les noves tecnologies en la societat actual, per això es diu així i he escollit aquesta cançó que plasma el que vull dir. També he utilitzat un filtre una mica distorsionador per representar el mateix, que es una realitat força difuminada, artificial i fins i tot perillosa".


- En aquest enllaç trobareu el clip de la Trini Franco: "Flash Back 1".

- Aquí trobareu "Nagamashi", d'Arnaud Chevallier  

- En aquest enllaç, podreu veure: "La vida enrere" de Jana Manzano


PLA D'UN MINUT (2)


Per Irene Coll

El vídeo de la vostra companya Irene Coll forma part del mateix àlbum familiar on trobaríem pel.lícules del Jean Eustache i el Hollis Frampton, com les que vam veure a classe.
També comparteix les mateixes inquietuds per la representació fotogràfica i els records familiars que trobem en pel.lícules com "Fotografías" de Andrés di Tella, o qualsevol obra d'Alan Berliner.
En John Berger es preguntava en un text quin mitjà complia la funció de la fotografia abans de la seva invenció, i quasi tothom responia que era la pintura. Berger els corregia: la memòria.


 Les photos d'Alix, de Jean Eustache (1980)


Nostalgia, Hollis Frampton (1974)


PRIMER EXERCICI: EL PLA D'UN MINUT


"On my mind", per Ludmila Kuroi

Queda oficialment inaugurat el blog de l'assignatura amb el primer vídeo que m'ha arribat, que és una realització de la vostra companya Ludmila Kuroi.

La feina de Kuroi m'ha recordat els films "performatius" que han creat artistes com la Marina Abramovic o la Yoko Ono de l'època del moviment artístic col.lectiu Fluxus, de qui ja vam veure a classe la pel.lícula amb el misto a càmera lenta. 
Alguns d'ells se'ls ha descrit com a "body art", terme que inclou moltes pràctiques diverses.
Per exemple, "Fly" de Yoko Ono vindria a ser una versió minimalista, tàctil i conceptual de "La bella y la bestia"; a la mateixa escala que el curt "Seguint l'aigua" del Jofre és la versió museística de "Lo imposible".


"Fly", per Yoko Ono

La Marina Abramovic segurament sigui l'artista plàstica més cèlebre de l'actualitat, i si us interessa, trobareu a internet moltes de les seves pel.lícules amb facilitat. Aquí us n'adjunto una que fa alguns ecos amb la peça de Ludmila Kuroi:"The star" (part 3), per Marina Abramovic